Susret s Jelenom Pervan

U ponedjeljak, 23. listopada, smo ugostili poznatu književnicu, Jelenu Pervan, u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige. Naši najmlađi članovi su bili oduševljeni čarobnim pričama Mrljka i Prljka, ali su istovremeno i naučili koliko je važna higijena kroz ove nezaboravne priče.

No, Jelena Pervan je mnogo više od književnice. Ona je i osnivačica "Kuće od priča," gdje inspirira djecu kroz različite programe kao što su autorski programi kreativnog pisanja, priče za predškolce i senzoričke pričaonice za djecu s teškoćama u razvoju.

Njezina djela, poput "Pjegave Ive," "Hrkala i Drijemala," i "Doktora crvenog nosa," su već postala neizostavan dio dječje književnosti. No, najpoznatije su njezine priče o Mrljeku i Prljeku, te slikovnica "Tonka će sutra," koje su postale i osnova za kazališne predstave za djecu i kratkometražni animirani film "Tonka će sutra" u produkciji Luma filma.

Njezine slikovnice o Mrljku i Prljku su prevedene i objavljene u mnogo zemalja, svjedočeći o njihovoj popularnosti. Jelena Pervan je također ponosna ambasadorica čitanja u okviru nacionalne kampanje "Čitaj mi" 2022. godine, što dodatno ističe njezin neizmjeran doprinos promociji čitanja među djecom i mladima.

View the embedded image gallery online at:
https://nkb.hr/dogadanja/susret-s-jelenom-pervan#sigProId3f5c4992bb


Ispis