Naši projekti

Moja prva knjiga

Moja prva knjiga

Moja prva knjiga projekt koji se provodi s ciljem poticanja i promicanja čitanja od najranije dobi. Svako novorođeno dijete na području Općine Blato dobije poklon paket Knjižnice koji u sebi sadrži informativni letak o potrebi čitanja djeci od najranije dobi, člansku iskaznicu knjižnice i slikovnicu. Projekt se odvija u suradnji s patronažnom sestrom Doma zdravlja dr. Ante Franulović.

Bajkovita pričaonica

Bajkovita pričaonica

Bajkovita pričaonica projekt se provodi u suradnji s Dječjim vrtićem Blato i Dječjim vrtićem „Marija Petković“ Blato s ciljem poticanja i promicanja čitanja kod djece.

Čitateljska putovnica

Čitateljska putovnica

Čitateljska putovnica projekt poticanja čitanja kod svih dobnih skupina korisnika koji se provodi u ljetnim mjesecima.

Čitateljski klubovi

Čitateljski klubovi

Čitateljski klubovi - u našoj Knjižnici djeluju tri čitateljska kluba- jedan za djecu „Super čitatelji“ i dva za odrasle „Čitam“ i „Zlatne godine“. Posebno bi istaknuli čitateljski klub „Zlatne godine“ koji djeluje s ciljem kulturne i socijalne inkluzije osoba starije životne dobi smještenih u staračke domove na području Općine Blato

MICRO:bit radionice

MICRO:bit radionice

MICRO:bit radionice održavaju se u okviru STEM revolucije koju je pokrenuo Institut za razvoj i inovativnosti mladih. Cilj je programa omogućiti djeci i mladima upoznavanje s novim tehnologijama.

Atelje

Atelje

Atelje - kreativne radionice za djecu i odrasle osobe smještene u staračke domove na području Općine Blato.

Plažna knjižnica

Plažna knjižnica

Plažna knjižnica otvorena je 2019. godine i smještena je na plaži Veli žal na Prižbi. Kao prva samoodrživa plažna knjižnica na solarno napajanje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji proširila je kako našu knjižničnu djelatnost tako i turističku ponudu Općine Blato. Zahvaljujući suradnji s knjižnicama za nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj korisnici u njoj mogu pronaći knjige na stranim jezicima.

Australian Corner

Australian Corner

Australsko veleposlanstvo u Zagrebu 2014. godine darovalo je Narodnoj knjižnici Blato 45 naslova na engleskom jeziku. Tim je povodom na Dječjem odjelu knjižnice otvoren Australian corner, kako bi stanovnici Općine Blato i otoka Korčule upoznali povijest, bogatu kulturu i stanovništvo tog dalekog kontinenta.


Ispis   E-mail