Promocija knjige "Pristanište"

U organizaciji Narodne knjižnice Blato u utorak 22. kolovoza održana je promocija knjige Pristanište autora Darka Šeparovića.
Darko Šeparović rođen je 1987. godine u Veloj Luci gdje je i odrastao. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Objavljivao je poeziju i prozu te književne osvrte i intervjue u Zarezu, Quorumu, Autsajderskim fragmentima, knjigomat.com, agoncasopis.com.
Za rukopis "Privikavanje" pohvaljen je na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike 2012., a rukopis "Autopilot" nagrađen je nagradom Na vrh jezika i oknjižen 2015. Za rukopis romana "Krvotok" nagrađen je književnom nagradom Drago Gervais 2017. koju dodjeljuje grad Rijeka. Objavio je zbirku poezije Proces gorenja (2022.), te roman Pristanište (2020.) koji je također prepoznat od strane struke u književnom stvaralaštvu te je ušao u finale Književne nagrade tportala.
Roman Pristanište doista je prepoznat i hvaljen kako od čitatelja tako i od književnih kritičara, a radnja romana odvija se na neimenovanom otoku čiji je glavni protagonist neimenovani muškarac i njegova partnerica koji žive tik do pristaništa u trenutku dok se njihov ljubavni odnos bliži kraju. Iako se na prvu čini kako se radi o ljubavnom romanu to nije tako. Isti taj muškarac, odlučuje sagraditi brod u kući, a gradi ga na taj način da skida drvene podove kuće i kako brod raste tako njegova kuća nestaje.
S autorom su o njegovim djelima i književnom putu te spoju arhitekture i književnosti razgovarale ravnateljica Knjižnice Nina Cvitković Bačić i profesorica Tončica Farac, a posjetitelji ove zanimljive književne večeri mogli su uživati i u vinima Vinarije Živo koja je uz Dubrovačko neretvansku županije bila sponzor večeri.


Ispis