Održan Književni susret u Blatu

U utorak, 18. lipnja 2024. godine, na Trgu dr. Franje Tuđmana u Blatu održana je književna večer koja je okupila ljubitelje književnosti i znatiželjnike iz cijele regije. Organizator događanja bila je Narodna knjižnica Blato, a poseban su pečat večeri dali izuzetni hrvatski književnici Julijana Matanović i Pavao Pavličić.

Julijana Matanović, cijenjena spisateljica i književna znanstvenica, poznata po romanima „Zašto sam vam lagala“ i „Kao da smo otac i kći“, oduševila je publiku svojom toplinom i iskrenošću. Podijelila je svoja iskustva i ljubav prema pisanju te istaknula važnost književnosti u svakodnevnom životu.

Pavao Pavličić, jedan od najproduktivnijih i najčitanijih hrvatskih pisaca, govorio je o svojoj bogatoj karijeri i stvaralačkom putu. Autor preko 100 knjiga, među kojima se ističu „Večernji akt“, „Koraljna vrata“, „Dobri duh Zagreba“ i „Trojica u Trnju“, zaintrigirao je publiku zanimljivim pričama i duhovitim anegdotama.

Događanje je privuklo brojne posjetitelje koji su s oduševljenjem pratili izlaganja naših gostiju. Atmosfera je bila ispunjena inspiracijom, a posjetitelji su imali priliku postavljati pitanja i razmijeniti mišljenja s autorima. Ova književna večer bila je prava poslastica za sve ljubitelje književnosti.

Narodna knjižnica Blato zahvaljuje svima koji su prisustvovali i učinili ovu večer posebnom.

Radujemo se vašem dolasku na sljedećem književnom susretu!


Ispis