Susret s književnicom Mašom Kolanović

Susret s književnicom Mašom Kolanović

Zadnji dan Mjeseca hrvatske knjige obilježio je online susret s književnicom Mašom Kolanović. Na susretu su sudjelovali učenici drugog razreda gimnazije s profesoricom Tončicom Farac.

Maša Kolanović radi kao znanstvena novakinja na Katedri za noviju hrvatsku književnost Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Usavršavala se u Europi i Americi, a autorica je brojnih članaka o hrvatskoj književnosti i kulturi te urednica nekoliko zbornika i autorica pet knjiga. Na našem susretu posebno se osvrnula na svoju posljednju knjigu Poštovani kukci i druge jezive priče te kroz razgovor s učenicima otvorila dosta zanimljivih tema.

Članica je uredništva časopisa Književna smotra. Za svoj znanstveni rad 2010. godine nagrađena je godišnjom nagradom za znanstvene novake Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa iz područja humanističkih znanosti. Za svoj književni rad nagrađena je nagradom publike pulskog sajma knjiga Libar za vajk (2019), godišnjom nagradom za književnost Vladimir Nazor (2020) te nagradom Europske Unije za književnost (2020).

susret masa kolanovic


Ispis