Promocija knjige "Pristanište"

Pristanište

Pridružite nam se na promociji knjige "Pristanište" Darka Šeparovića u utorak (22.8.) u 21 sat na Trgu dr. Franje Tuđmana.

"Pristanište" je kraći roman: „gusta priča o ljubavi i zabludi, o samoći i upornosti...“, sugerira natpis na stražnjoj korici knjige. Na istom mjestu pronalazimo i osnovne informacije o radnji: „Iza vrata kuće na otoku jedan je čovjek marljiv i uporan, ali njegov je rad skriven tuđim očima i nitko ne zna čime se bavi.“ O čemu se tu zapravo radi teško da postoji jednoznačan odgovor: u petnaest kraćih poglavlja Šeparović ciljano ostavlja pregršt prostora za višestruke čitateljske interpretacije.

Darko Šeparović rođen je 1987. u Veloj Luci na Korčuli gdje je i odrastao. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Objavljivao je poeziju i prozu te književne osvrte i intervjue u Zarezu, Quorumu, Autsajderskim fragmentima, knjigomat.com, agoncasopis.com... Za rukopis "Privikavanje" pohvaljen je na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike 2012., a rukopis "Autopilot" nagrađen je nagradom Na vrh jezika i oknjižen 2015. Za rukopis romana "Krvotok" nagrađen je književnom nagradom Drago Gervais 2017. koju dodjeljuje grad Rijeka. Trenutno živi u Zagrebu.


Ispis