SASTANAK SA VODITELJICOM MATIČNE SLUŽBE ZA NARODNE I ŠKOLSKE KNJIŽNICE DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE

Voditeljica Matične službe za narodne i školske knjižnice naše županije gđa. Marica Šapro-Ficović posjetila je 8. srpnja 2019. Narodnu knjižnicu Blato, s ciljem uvida u stanje osobito u vezi prostornih problema knjižnice. Obzirom da Narodna knjižnica Blato i školska knjižnica Osnovne škole Blato dijele isti prostor te da se po pitanju odvajanja odnosno preseljenja Narodne knjižnice Blato u novi prostor dosad ništa nije učinilo, sazvan je ponovo sastanak s predstavnicima knjižnice i osnivača.
Sastanku su uz voditeljicu Matične službe nazočili zamjenik načelnika Općine Blato g. Perica Bačić, ravnateljica Narodne knjižnice Blato gđa. Franciska Jurišić-Bačić, dugogodišnja bivša djelatnica knjižnice gđa. Desa Sardelić (odnedavno u mirovini) i djelatnica na stručnom osposobljavanju za rad gđica. Nina Cvitković Đone.
Voditeljica Matične službe objasnila je važnost osamostaljenja Narodne knjižnice Blato i neodrživost suživota u istom prostoru dvaju različitih vrsta knjižnica, te naglasila kako je ovaj slučaj jedini u Hrvatskoj.
Dogovoreno je da će se u Odjelu za imovinsko pravne odnose zatražiti informacije o imovinsko pravnim odnosima nad određenim nekretninama s ciljem identificiranja potencijalnih novih prostora Narodne knjižnice Blato.

66411674_1204508713047691_5945370558945296384_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *